FYRA FILMER JAG SETT HÄROMSISTENS

Jag har reflekterat över hur mycket jag multitaskar, särskilt när jag tittar på någon film eller tv-serie. Och för att inte sitta med mobilen samtidigt som jag tittar på något så har jag bestämt mig för att lägga mobilen så långt bort från mig när jag ska kolla på något. Helst i andra änden av min lägenhet. Jag har dessutom fastnat i att hela tiden kolla på serier och har märkt att jag snabbt blir rastlös av det. Jag har lagt bort mobilen, satt igång en film och ENDAST kollat på filmen.

Så jag tänker att vi ska kolla på vad jag har sett för filmer på sistone.

→ Hacksaw Ridge
Först ut är Hacksaw Ridge med Andrew Garfield i huvudrollen. Den handlar rätt och slätt om Desmond Doss som vägrade vapenutbildning och att bära vapen. Han fick ta emot The Medal of Honor för sitt hjältemod. Jag blev tårögd flera gånger och gillar filmer där man får en skymt av den riktiga människan, i detta fallet den riktiga Desmond Doss.

poster01.jpg

→ Adam
Nästa film jag tittade på heter Adam. Denna fina film som krossade mitt hjärta flera gånger. Tårögd frågar ni? Ja, säger jag. Superfin film om Adam som har Aspbergers.

adam-poster.jpg

→ Testament of Youth
Den tredje jag såg var Testament of Youth. Med Alicia Vikander i huvudrollen. Filmen är baserad på Vera Brittains memoarer från första världskriget. Hjärtskärande och tungt. Och Alicia är lika bra som vanligt, hon levererar bannemig varje gång.

testament-of-youth.35756.jpg

→ Freedom Writers
Förra fredagen efter På Spåret (förstås) kollade jag på filmen Freedom Writers. Hilary Swank i huvudrollen som läraren Erin Gruwell. Filmen baseras på boken The Freedom Writers Diary.

freedom-writers_11

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s